Marijina legija – Komicij "Gospa Snježna", Petrinja

Marijan sa svojim vjernicima proslavio blagdan sv.Franje Ksaverskog

 

WWFranjo-Ksaverski

U Gornjem Viduševcu je u subotu 3.prosinca obilježen spomendan sv. Franje Ksaverskog. Zaštitnik je misija i misionara,  zagovornik u morskim olujama i zaštitnik mornara. Sv. Franjo Ksaverski zaštitnik je i Viduševačke župe, a župnik Marijan  Štingl okupio je šesnaest subraće svećenika i mnoštvo vjernika na svetoj misi:

„Slavimo danas zaštitnika sv.Franju Ksaverskog, velikog sveca misionara crkve koji je zaštitnik župe Viduševac. Željeli smo da što više vjernika što domaćih što hodočasnika iz drugih župa dođu, da dožive ovo lijepo mjesto koje je svakako bilo i opustošeno ratom, a i ima dugu i bogatu povijest i tradiciju. Želio sam kao župnik svjež, tek boravim ovdje tri mjeseca, želio sam da na lijep i dostojanstven način proslavim dan našeg nebeskog zaštitnika.“

15252490_374051296275216_7217250894697303628_o

Iz Petrinje smo ga u Viduševac otpratili u srpnju kad je služio mladu misu u crkvi sv.Lovre. Marijan je otkrio svoje dojmove u svojoj prvoj župi:

„Mogu reći da sam jako lijepo prihvaćen ovdje kao župnik.“, rekao je Marijan. Ispričao je kako je biskupu rekao da bi ovdje volio što duže ostati. „Prva mi je župa. Nastojat ću kao mlad svećenik okupljat svoje stado što više Bogu i ovoj crkvi.“

Svoje zadovoljstvo mladim svećenikom nisu krili brojni vjernici koji su pohodili crkvu u Gornjem Viduševcu, među ostalima i zamjenica gradonačelnika Grada Gline, dr. Sanja Štingl-Vlašić:

„Posebno sam ponosna što je mladi svećenik zainteresiran za okupljanje nas vjernika da osposobi da uopće imamo uvjeta za okupljati se. Moram reći i uz podršku Gradske uprave napravljen je pastoralni centar najviše njegovom zaslugom i njegovim angažmanom gdje će i većina ljudi i svećenika danas boraviti. Jedno osvježenje i mladost na ovom našem prekrasnom Viduševcu i to me posebno veseli.“, rekla Štingl Vlašić.

15304444_374051536275192_2722539877507977721_o

Na proslavi zaštitnika župe sudjelovao je i gradonačelnik Grada Gline Stjepan Kostanjević te predsjednik Gradskog vijeća Grada Gline Stjepan Grudenić.

Facebook Comments